Mitt arbete

Jag skapar rustika bruksföremål, vackra att använda varje dag. Såsom gratängformar, pajformar, soppskålar, espressokoppar, kaffekoppar, lattemuggar & tekoppar.
Du hittar även potatisstickor i form av lamm & baggar, lavaskålar, blomkrukor, trädgårdsklot och större urnor.

Jag jobbar i stengods och keramiken jag gör har enkla former, är stilren och ganska avskalad. Jag gillar yta och struktur på godset. Mina glasyrer gör jag oftast ”ojämna”
d v s att jag glaserar så att det blir flammigt, olika färg på samma kopp ex vis en blå kopp blir både blå och brun. Jag glaserar tunt o tjockt om vartannat då blir ytan inte bara en färg utan flammig. Varje bränning blir på så vis unik och det är alltid lika spännande att öppna ugnen.  Ofta hittar jag något exemplar som har ”den perfekta rinningen”. Man kan säga att jag glaserar kontrollerat slarvigt för att få dessa effekter. För mig är det viktigt att ha ett eget uttryck. Det är något jag alltid har i tanken i mitt arbete.

Glasyrerna jag använder innehåller inte bly, kadmium eller barium. Jag experimenterar fram mina glasyrer själv. Dock inte den röda, den köper jag som färdigt pulver och blandar den sedan med vatten för att kunna glasera. Jag jobbar så miljövänligt som det bara går. Glasyrrester torkar jag och lämnar till återvinning.  Jag återvinner även överbliven lera, beskickningsspån, annat lerspill och sådant jag inte blivit nöjd med. Det torkar jag, blöter upp och sedan knådar ihop igen till ny lera klar att användas. Det blir lite extra arbete, men på det viset spar jag både på pengar och miljö.