Verkstad och butik

Välkommen att besöka min verkstad och butik. Här kommer du direkt in i verkstaden och ser vad som är på gång. Har du tur kanske du kommer precis när jag ska tömma en ugn. Det är en härlig känsla att få känna värmen ifrån ”nybakad keramik”
Här kan du handla direkt ifrån verkstadsbutiken. Gå på en liten rundtur i verkstaden om du vill. Jag berättar gärna om mitt arbete som keramiker.

Jag arbetar i stengods och skapar rustika bruksföremål, vackra att använda varje dag. Såsom gratängformar, pajformar, soppskålar, espressokoppar, kaffekoppar, lattemuggar & tekoppar. Du hittar även potatisstickor i form av lamm & baggar, lavaskålar, blomkrukor, trädgårdsklot och större urnor.

Tallås Hantverk är ett av tre krukmakerier i Etelhem. På 1980 talet höll keramikern Gunn-Britt Lautin till i dessa lokaler.

Här har det funnits flera verksamheter under årens lopp. Förutom krukmakerier har det varit bageri, tvätteri och mejeri. I övriga delar av byggnaden har det funnits en bank, brandkår, sockenbastu och skolmatsal

I butiken går det bra att betala med kort och swisch